Andy Lefevere wint in Staden

Andy Lefevere wint in zware toestanden de Rally van Staden

Terwijl teams en toeschouwers naar Staden reden werden ze al geconfronteerd op regen en bliksem. Het zou dus een moeilijke eerste ronde worden.

Toch maakte het team van Vincent Verschuere een (fout) vergissing en vertrok hij niet op regenbanden. Meteen keek Vincent op een achterstand tegen over Andy Lefevere en had na drie proeven reeds een achterstand van 22 seconden?

Voor Andy Lefevere was dit nochtans een kennismaking met de Skoda. Ook voor Davy Vanneste was dit geen perfecte start, hij verdween al in de openingsproef uit de wedstrijd nadat hij een betonblok raakte met de Fiesta R5.

Tijdens de tweede ronde profiteerde Verschueren van de lekke banden van Andy Lefevere om aan de leiding te komen maar hijzelf maakte een fout en zo kwam de Ypra-skoda aan de leiding.

 

Na dit duel reed de jonge Jelle Vermeire een prachtige wedstrijd. Nadat hij de overstap maakte naar een R2 , kwam hij nu aan de start met de Ford Fiesta R5. Graag had hij gestart op een paar droge KP's wist hij te vertellen, maar de hemel zorgde voor bakken water. Toch wist hij meteen in het spoor van de twee kephaen zich te nestelen en eindigde op een mooie derde plaats.

 

De rijder van Go-drive probeerde nog in de laatste ronde , Andy Lefevere het even warm te maken maar moest tenslotte toch de duimen leggen. Zijn eerste ronde van vincent Verschuere deed hem de das om..

 

Na deze top drie vonden we de prachtige Ford Sierra Cosworth 4x4 van Stefaan Stouf, hij nam bij de historics de bovenhand .

 

Filip Barbier werd vijfde en beste Evo, voor Delplace met de Porsche GT3 , die op deze wegen zeker geen cadeau was.

Op een mooie 7é plaats vonden we Dennis Degroote, die na een paar foutjes zakte in het klassement.

Hans Depla reed een wedstrijd zonder veel poes pas zoals we zeggen maar eindigde knap negende.

Spektakelrijder Brecht Hoorne die na problemen toch de finish berijkte sloot de top 10 af.

 

bij de historics was de zege dus voor Stefaan Stouf voor Paul Lietaer. Stouf wist de Ford sierra te onderwerpen aan een steve test met het oog op de Omloop van Vlaanderen.

Er is dus zeker spanning in het vooruitzicht bij de histo's.

 

Verder kunnen we Staden vertalen in een resum lekke banden, verschillende schuivers, en een practige organisatie.

 

VOOR RESULTATEN KLIK HIER