Didier Duquesne vol vertrouwen naar thuisrally Konvert

Didier Duquesne vol vertrouwen naar thuisrally Konvert

De rally van Kortrijk is de laatste, maar ook een van de belangrijkste afspraken op de kalender van Didier Duquesne. De piloot uit Aalbeke won hier in 2014 en rijdt de thuisrally van zijn sponsor Konvert.

 

“Deze namiddag gaan we nog een laatste test doen met de Ford Fiesta WRC maar het vertrouwen is groot. We reden dit jaar al 3 wedstrijden met een Fiesta en ik heb een goed gevoel in de wagen,” opent de zuivelhandelaar. “Ik heb vertrouwen maar ik weet dat de concurrentie stevig is, Andy Lefevere lijkt mij de te kloppen man…”

 

Vorig jaar reed Didier Duquesne hier in Kortrijk ook met deze Ford Fiesta WRC toen verloor hij zijn wedstrijd door een kleine schuiver.

 

“Die proef in Moeskroen is heel leuk, maar er is meer te verliezen dan te winnen, en ik kan het weten,” lacht Didier. “Vorig jaar hebben we de laatste proeven ons eens rechtgezet en het potentieel van deze wagen ten volle benut. Dit samen met de ervaring van het afgelopen seizoen geeft me vertrouwen. Ik denk dat we er wel klaar voor zijn.”

 

Voor Konvert is het natuurlijk een eer om met Didier Duquesne een ex-winnaar van deze rally in ons team te hebben,” bevestigde Konvert. Kortrijk is de thuisbasis van Konvert en voor ons is het belangrijk om ook op dit evenement niet te ontbreken.

 

De Ford Fiesta WRC van Didier Duquesne en François Geerlandt kreeg startnummer 1 mee.

 

tekst David Derdaele