Didier Spillebeen extra gemotiveerd voor de ConXion Omloop Van Vlaanderen

Didier Spillebeen extra gemotiveerd voor de ConXion Omloop Van Vlaanderen

Komend weekend komt Didier Spillebeen reeds voor de twaalfde maal aan de start van de Omloop Van Vlaanderen in Roeselare. Een belangrijke wedstrijd voor de piloot uit Izegem en zijn lokale sponsors, want het is tevens zijn enige afspraak dit seizoen met het Belgian Rally Championship.

Didier Spillebeen is dit jaar reeds aan zijn tiende seizoen met dezelfde BMW E30 325i toe. Steevast gebeurt dit met bescheiden middelen in een streekgebonden VAS programma, maar de Omloop Van Vlaanderen wil hij telkens voor geen geld missen. Voor de spektakelman is het immers de uitgelezen kans om zich eens te meten met de nationale rijders en zijn stuurmanskunsten te tonen aan het grote publiek. En daarvoor heeft Didier het ideale recept.

"Mijn ambitie is om vrijdag enkele goede chrono's te realiseren, zodat ik zaterdag vanaf een mooie startpositie kan vertrekken. Zo bereik ik ook de supporters die graag meerdere KP's bezoeken en minder lang blijven wachten. Op zaterdag gooien we het dan over een andere boeg en laten we het spektakel terug primeren ...

Vorig jaar kon ik vrijdagavond mijn slag slaan met een perfecte bandenkeuze, waardoor we zaterdag als 25ste mochten starten. Als het dit weekend regent is er een kleine kans dat ik weer kan stunten, want dan komt het veel meer op een goeie car-control aan ... " aldus een enthousiaste Didier Spillebeen.

Aan de wagen zal het niet liggen, want die kreeg na de TBR Rallysprint een grondig nazicht en dat was nodig om een motorprobleem op te lossen.

"We reden de TBR uit, maar na afloop merkten we dat de waterpomp de geest had gegeven. Er ligt nu een nieuwe cilinderkop op de motor en ik hoop dat alles nu goed blijft. We hebben inmiddels een korte test afgewerkt en die werd heel goed bevonden."

Didier Spillebeen en copiloot Jurgen Pauwels rijden met startnummer 50 in de BRC wedstrijd en nodigen hun sympathisanten uit om hen in ruime getale aan te moedigen langs de proeven. Zij zullen u vooral op zaterdag bedanken met dwarse passages. Maar ook op de servicezone is iedereen welkom. Deze bevindt zich op de voormalige Zoning proef op wandelafstand van het nieuwe parcours van de Zoning. Ideaal voor de fans om beide eens te combineren.