Didier Spillebeen opnieuw met Guy Cnudde in 6 Uren van Kortrijk

Didier Spillebeen opnieuw met Guy Cnudde in 6 Uren van Kortrijk

Dit weekend start Didier Spillebeen in de 6u van Kortrijk, met Guy Cnudde aan zijn zijde. Missie is om de eindmeet te halen en een mooie ereplaats te bemachtigen, maar bovenal om te genieten en te laten genieten!

“Ik zie er naar uit om te starten in de 6u van Kortrijk”, steekt Didier van wal. “De organisatie is top, de sfeer is super en hoewel dit 'slechts' een provinciale wedstrijd is, is de opkomst steeds fenomenaal.

Zowel door rijders en co-rijders, als door het publiek. Dat de inkom gratis is zal daar zeker mee te maken hebben. Co van dienst is Guy Cnudde, dit voor het 5de jaar op rij hier in Kortrijk. Met zijn ervaring als co ben ik helemaal op mijn gemak en hoef ik enkel aan de weg en de auto te denken.

 

Zaterdagavond beginnen we met een show-KP op de Lavano-site, waar we 3 en half rondjes afwerken. Van op de publiekszone zijn de wagens meerdere malen te zien. Graag maak ik iedereen warm om te komen kijken. Spektakel en ambiance verzekerd! Op zondag wachten dan nog 4 KP's om 3 maal afgereden te worden.

 

Na de Hemicuda was de Beemer nog in topconditie. Na een kleine check-up, nieuwe banden en startnummer 59 op de deuren zijn we er klaar voor. De oorzaak van het hogere startnummer is te vinden bij de vele topwagens en dito piloten die zullen starten.

 

Nieuw dit jaar in de 6 Uren van Kortrijk is de spektakelbeker. Is deze beker een doel op zich?

“Zeker niet,” aldus Didier. “Het doet natuurlijk enorm deugd om te horen dat men je rijstijl waardeert. Dat ga ik niet ontkennen. Zelf plezier beleven en als het even kan het publiek laten meegenieten is ons doel. Trouwens wanneer je er de deelnemerslijst op nakijkt, vind je wel meerdere piloten die aanspraak maken op deze beker

 

foto: ND Foto's - JWRallymedia

tekst: Thijs Vanden Berghe