East Belgian Rally kan rekenen op sterk deelnemersveld

East Belgian Rally kan rekenen op sterk deelnemersveld

De voorlaatste wedstrijd van het BRC kampioenschap kreeg op het laatste moment nog wat extra's uit onverwachte hoek.

Na de Omloop van vlaanderen werd het nieuws de wereld ingestuurd dat Kris Princen zich niet meer zou richten op het kampioenschap, maar Kris Princen (Skoda Fabia R5) werd toch toegevoegd aan de deelnemerslijst. Het belgisch kampioenschap kan dus nog alle richtingen uit met Vincent Verschueren,Kevin Abbring en Kris Princen aan de start zal de East Belgian Rally met zijn mooie parcours een belangrijke wedstrijd worden voor de titel.

Verder zijn er nog de R5's van o.a Cedric Cherain (DS3), Guillaume Dilley (Hyundai i20), Kevin Demaerschalk (DS3), Ghislain de Mevius (Fabia), Adrian Fernemont (Ford Fiesta R5) en Cedric De Cecco (Peugeot 208) ook de nieuwe R5 van Xavier Lannoo met de Peugeot 208 T16 komt aan de start die samen met Bossu Motors en ACX Systems (Florian Acx ) werd aangekocht.

 

Het is tevens ook uitkijken naar Hermann Stephan die de mooie Fiat Punto aan de start brengt.

 

Voor wie graag wat glijwerk ziet is het uitkijken naar de BMW M Cup. De ere plaatsen zijn nog niet vastgelegd daarvoor is het uitkijken naar Kurt Braeckevelt en Wim Muilwijk, terwijl ook Tom Ceuppens nog niet uitgeteld is voor de tweede plaats. Franky Boulat kan het reeds rustig aan doen.

 

Bij de historics vinden we toppers als Hermann Rainer met Opel Ascona 400 , Stouf Stefaan die na de pech in Roeselare zeker wil scoren, Prinzie Stefaan en Robin Maes in strijd voor de titel en jammer genoeg geen Patrick Mylleville die forfait geeft.

 

Shakedown

De testrit gaat door te Maldingen donderdag 28 september vanaf 17u

 

Info toeschouwers

De East Belgian Rally 2017 gaat door op 29 en 30 september (Shakedown 28 september).

Het rallycentrum bevindt zich in het cultuurcentrum "Triangel" te Sankt Vith. De ingang van het rallycentrum is zowel op vrijdag als op zaterdag gratis. Op vrijdag 29 september gaan de verkenningen door en gebeurt de technische keuring van de wagens. Op zaterdag 30 september gaat de wedstrijd om 9.00 uur van start, de eerste wagen wordt omstreeks 22.25 uur op het podium verwacht.

 

Toegangsprijzen :

All stages 20 zaterdag €

All stages + programma 25 €

 

Drive-in: Verkoop van programma en toegangskaarten - Super Easy !

Op zaterdag 30 september zullen er programma's en toegangskaarten worden verkocht ter hoogte van 2, makkelijk met de auto te bereiken, plaatsen verkocht.

!!! alleen zaterdag van 8 uur tot 11 uur

1) Autoweg E42 - Uitrit 14 - Richting Centrum - ter hoogte van 'DECO-POINT' , Malmedyer Strasse, 95A

2) Autoweg E42 - Uitrit 15 - Richting St. Vith - ter hoogte van 'GARAGE E42' Luxemburgerstrasse, 85 A