Elf van de twaalf besttijden voor Stefaan Tjoens

Elf van de twaalf besttijden voor Stefaan Tjoens

Kletsnat , zo lagen de kp’s erbij toen Stefaan en Olivier de start namen voor de eerste ronde van 3 proeven , en het water viel met bakken uit de lucht . Meteen starten de mannen met het mes tussen de tanden wat een paar hagelijke momenten opleverde , vooral wanneer ze de gevel van een huis gevaarlijk dicht naar de neus van de mégane RS zagen komen . gelukkig had de eigenaar zijn poort van de oprit opengelaten s’morgens of het was mogelijk geweest dat deze tegen zijn voordeur ging staan .

Toch slaagde Stefaan erin om de eerste besttijd in divisie 1 2 van de dag neer te planten op kp 1 onlangs de uitstap .

 

Op dit élan werd de eerste ronde afgewerkt met 3 besttijden in divisie 1 2 op de tabellen . Na controle van de wagen op service en het gokken welke banden best gemonteerd zouden worden voor de tweede ronde werd vertrokken voor de tweede ronde op terug vier regenbanden . Kp vier leverde terug een besttijd op , maar op de vijfde klassementsproef werden kostelijke minuten verloren doordat de mannen lek reden en op de proef zelf het wiel vervangen moest worden . Zo gingen meer dan 2 minuten 30 verloren . De zesde proef leverde terug een besttijd in divisie 1 2 op . Deze keer werd er beslist 4 slicks te monteren voor aanvang van derde ronde .

 

En ook al geloofde niemand van ons er nog in , ook Olivier had er zo zijn twijfels in , vertrouwde Stefaan ons toe dat hij ging proberen om zo dicht mogelijk terug te komen . Wat beide heren demonstreerden in de laatste 2 ronden sloeg ons met verstomming . Op 6 kp’s slaagden ze erin om een achterstand van 2 minuten 30 weg te werken en dan nog eens de divisie 1 2 te winnen met 1.8 seconde voorsprong op Vanhoutte met de subaru die na de platte band van Stefaan de leiding had overgenomen . Vanhoutte kreeg wel nog af te rekenen met een sputterende motor op de laatste kp waardoor hij ook tijd verloor .

 

Zo zie je maar dat de bloemen nog steeds aan de finich worden uitgereikt en alles mogelijk is in mechanische sporten .

 

Stefaan en Olivier realiseerden dus elf van de twaalf besttijden in divisie 1 2 en wonnen tevens ook nog hun klasse en blijven zo mooi op koers voor het kampioenschap met het maximum van de punten .

 

Volgende wedstrijd van de heren word de rally van Kasterlee , waar de mannen zich nog eens willen amuseren met de clio . De week nadien word terug gestart met de Mégane RS in de omloop van vlaanderen om de week daarop de wegen rond oudenaarde onveilig te maken .