Full Attack met de Clio voor Stefaan Tjoens

Full Attack met de Clio voor Stefaan Tjoens

Deze rally werd door Stefaan en Olivier gekozen om het resultaat buiten de provincie te kunnen laten mee tellen voor het kampioenschap. Daar de wedstrijd verreden word een week voor de Omloop van Vlaanderen was het veiliger om de Mégane RS deze keer op stal te laten staan en werd de start genomen met de Renauld Clio .

 

Op de eerste 2 proeven was het terug een beetje ritme zoeken , want de Clio en de Mégane zijn 2 totaal verschillende wagens om te besturen . Na kp twee stelden de heren vast dat de nederlander Rob Verhees met de BMW 325 vijf tellen sneller was dan zij . Er werd beslist om 16 duim wielen te monteren in de plaats van 15 duim voor de volgende ronde om zo te proberen meer snelheid te behalen . Maar op kp vier leverde dat al een warm momentje op toen de Clio tijdens het aansnijden van een bocht uit de ideale lijn werd gesmeten . De volgende ronde werd op hetzelfde élan verder gereden , maar op kp 6 in juist dezelfde bocht als kp vier werd de clio terug gelift uit zijn ideale lijn .

 

Stefaan en Olivier besloten dan maar om de tweede plaats in divisie 1-2 veilig te stellen en niet meer aan te vallen op Rob Verhees , daar de nederlander toch geen vas punten pakt omdat deze KNAF rijd .

Met 7 maal het maximum van de punten in divisie 1-2 mogen we stellen dat de kampioenstitel zo goed als binnen is voor de heren .

 

Volgend weekend starten de mannen terug met de Mégane RS in de Omloop van Vlaanderen .

 

Wie ons een bezoekje wil brengen op het service , hou er rekening mee dat de service zone deze keer te vinden is op de oude zoning proef rond de ateliers van floral .

 

 

foto: Gelo