Met gehavende Mégane naar winst in divisie 1-2 in Aarova rallysprint

Met gehavende Mégane naar winst in divisie 1-2 in Aarova rallysprint

Gelukkig een pak beter weer dan de zaterdag op zondagmorgen en dus iedereen gemotiveerd uit de veren voor Aarova rallysprint . Eerste moeilijkheid van de dag was de bandenkeuze . Het mocht dan wel droog weer zijn , met de regenval van de dag voordien en de verkenningen was het zeker dat bepaalde stukken zeer vettig zouden liggen . Toch opteerden Stefaan en Olivier om geen nieuwe rubbers te monteren . De mégane RS klokte af als 17 de na de eerste ronde en eerste divisie 1-2 wagen . De elan was gezet om op dit ritme verder de wedstrijd af te werken . Ook na de tweede ronde bleven de mannen divisie 1-2 aanvoeren maar werd toch beslist om andere rubbers te monteren voor aanvang van de derde ronde . Tijdens de derde ronde sloeg het noodlot echter toe op de mégane en braken de bouten van de motorophanging waardoor die schuin kwam te liggen in het motor compartiment . Gelukkig kon Stefaan de mégane terug in het service park krijgen waar we met man en macht en met hulp van Mies racing en Xavier Lannoo, die de nodige bouten en bijbehoren konden leveren , de wagen terug rijklaar kregen voor aanvang van de vierde ronde .

 

Iets wat geprikkeld door het voorval besloot de heren in de slotronde nog eens alle registers open te trekken , maar ook dat liep niet van een leien dak . In de rechts links situatie , juist voor aanvang van de kasseien , gingen de mannen efke’s “ den boer op “ toen ze in de rechtse rechtdoor schoven door de prikkeldraad , de wei in . Gelukkig zonder veel schade en konden ze de kp verder zetten . Intussen verloren ze ook hun naaste achtervolger , toen die zijn subaru in de gracht parkeerde , nml. P.Vanderhauwaert -D.De Snerck . Daar Stefaan en olivier slechts een 11 tal seconden verloren door hun schuiver en de mannen op de tweede plaats , Decock- Noyelle , op dertig seconden volgden met hun Honda civic , wonnen de mannen toch nog de divisie 1-2 wel is waar met een iets gehavende renauld megane RS .

 

De wagen zal terug worden klaar gestoomd om dan af te zakken naar de East Belgian Rally en daarna de start te nemen in de rally van Doornik .

 

foto: Nicohistoricrally.be