Overwinning in Hemicuda voor Delplace-Bruneel in Porsche GT3

Overwinning in Hemicuda voor Delplace-Bruneel in Porsche GT3

Toen het zaterdagavond begon te regenen in Koekelare leek de Porsche 997 GT3 verre van een goede wagen om vooraan mee te strijden in de Hemicuda Rally. “Maar toen we op zondagmorgen na 3 proeven toch op een derde plaats algemeen stonden beseften we dat er wel meer inzat. Het begon immers snel op te drogen en het vertrouwen was er…” aldus Fredericq Delplace die de eerste ronde volledig afwerkte op slicks.

 

De Porsche in de kleuren van Valcke Prefab begon het tempo stelselmatig op te drijven en kwam aan de leiding van de wedstrijd. Op bepaalde delen van het parcours bleef het de ganse dag bijzonder glad, maar Fredericq bleef foutloos en stuurde de Porsche zonder een schrammetje naar de overwinning.

 

“Het is amper de vijfde wedstrijd met deze Porsche, en dit doet bijzonder veel deugd voor het ganse team!” bevestigde Fredericq op het podium. “Dit is het bewijs dat we met de aankoop van deze Porsche een goede keuze hebben gemaakt. Ik wil dan ook het volledige team, copiloot Arne en alle sponsors bedanken voor de steun!.”

 

Dit seizoen was het vooral de bedoeling om de Porsche beter te leren kennen en enkele sponsors warm te maken voor het volgende seizoen. Het is de bedoeling om volgend jaar de Porsche in een originele livery aan de start te brengen van meerdere wedstrijden.

 

“We moeten zeker Valcke Prefab, D24 en alle andere sponsors bedanken voor het vertrouwen. We gaan heel binnenkort samenzitten met de sponsors om een mooi programma uit te werken voor 2018. Maar bij deze doen we ook een warme oproep aan alle eigenaars een Porsche GT3 om volgend jaar zoveel mogelijk samen aan de start te komen!” besluit copiloot Arne Bruneel die na de Hemicuda zijn tweede overwinning van het seizoen kon vieren.

 

Het seizoen 2017 wordt volgende maand afgesloten met de Rally van Kortrijk.

 

info: David Derdaele