Rally van Wervik telt voor MSA Protyre Asphalt Championship in 2018

Rally van Wervik telt voor MSA Protyre Asphalt Championship in 2018

Het nieuwe Protyre MSA Asfalt Rally Championship 2018 zal zes wedstrijden bevatten, met een goede geografische spreiding van hoogwaardige en uitdagende rally’s, waardoor het een echte nationale kampioenschap is met o.a de Rally van Wervik in België die een internationale smaak geeft.

Het BTRDA kampioenschap begint op 10/11 maart met de Tour of Epynt, verder op 11/12 mei naar het eiland Man voor de Manx National Rally. Derde wedstrijd is de Rally van Wervik (9 juni) gevolgd door eveneens een nieuw evenement de Down Rally op 21 juli, verder nog de Mewla Rally op 25/26 augustus en de Cheviot Stages Rally op 20/21 oktober in Northumberland.

De belangrijkste focus van het Protyre MSA Asfalt Rally Championship is het stimuleren van junior’s die het opnemen tegen ervaren concurrenten die op een hoog niveau van motorsport willen genieten. Dit kampioenschap telt zowel voor historische als moderne auto's.

Iemand die wil deelnemen aan dit kampioenschap moet met banden van Protyre Motorsport of van een van zijn officiële leveranciers rijden. Protyre is de grootste aanvulling op Pirelli, Michelin en Hoosier motorsportbanden in Groot-Brittannië, en kan elk merk van de band leveren.

Protyre zal een royale prijzenpot aanbieden aan gebruikers van Pirelli, Michelin en Hoosier banden. Dit omvat in totaal 72 gratis banden voor de top drie geplaatst in het algemeen klassement van elke wedstrijd

Einde seizoenprijzen omvatten de ARC Trophy & BTRDA Award voor de eerste deelnemer en de Motordrive Seats Perpetual Trophy & BTRDA Award voor de algehele co-driver. De Hendy Ford Performance Trophy met daarbij de nodige prijzengeld is voor de beste Ford rijder. De West Wales Fabrication Award is dan weer voor de beste historic wagen en de Melvyn Evans Motorsport Junior Award wordt toegekend aan de beste junior.

Tevens zal dit kampioenschap kunnen rekenen op veel media aandacht, van iedere wedstrijd zal 30’ worden uitgezonden op televisie in het Verenigd Koninkrijk, tevens ook online via de website van het kampioenschap en de Facebook pagina's, evenals de speciale fase Facebook pagina, website en Special Stage Mobile App. Er zal ook live streaming van elke wedstrijd op de Special Stage Facebook pagina, en live radio interviews op RallyFM.net.

Mike Broad, president van de BTRDA, zei: "Dit is het begin van een spannend driejarig project dat het Protyre MSA Asfalt Rally Championship momenteel zich zal op richten. Het is een nationaal kampioenschap met een internationaal geur - met de Down Rally in Noord-Ierland en de Rally van Wervik in België biedt dit kampioenschap een uitdaging in het nabijgelegen vasteland van Europa. In het startjaar zal het 2018 Protyre MSA Asfalt Rally Championship zes wedstrijden bevatten wat ruimte biedt voor groei, om een of andere asfalt rally in de toekomst toe te voegen aan de kalender .

 

 

 

 

 

 

 

2018 Protyre MSA Asphalt Rally Championship calendar

 

10-11 Maart….Tour of Epynt

11-12 Mei ….Manx National Rally

8-9 Juni .....….Rally van Wervik

21 Juli........….Carryduff Folklift Down Rally

25-26 Augustus….Old Forge Road Garage Mewla Rally

20-21 Oktober….Keldine Autos Cheviot Stages Rally