Robin Maes als leider in het kampioenschap naar Omloop van Vlaanderen

Robin Maes als leider in het kampioenschap naar Omloop van Vlaanderen

Na de knappe tweede plaats in de Ypres Historic Rally is Robin Maes wel degelijk de leider in het Historic kampioenschap. De zaakvoerder van de M-Group trekt dus naar Roeselare met als voornaamste doel deze leidersplaats te verdedigen.

 

“Na Ieper is er door de RACB een fout gemaakt en kregen we de punten voor de derde plaats toegekend. Zo staan we niet 2 punten achter Stefaan, maar 2 punten voor Stefaan in het kampioenschap. Dit werd reeds rechtgezet door de RACB, maar het is nog niet zichtbaar op de site.

In Roeselare wil ik vooral punten nemen voor het kampioenschap, gaan voor de overwinning is niet mogelijk. De wagens van Lietaer en Stouf hebben ruim 400pk, die kan ik onmogelijk bijhouden…”

 

De strijd voor de Belgische titel blijft bijzonder spannend, Robin heeft 2 punten voor op Stefaan Prinzie, maar ook Gunther Monnens is nog in de running voor de titel.

“Als het vrijdagavond nat ligt zal ik vooral Gunther in de gaten moeten houden. Het belangrijkste is om geen fouten te maken, maar dat geldt natuurlijk ook voor mijn tegenstanders… Een derde plaats, na de 4x4’s zou natuurlijk ideaal zijn voor het kampioenschap.”

 

De gele BMW M3 van Robin en copilote Joke Vandamme kreeg startnummer 25 voor de ConXion Omloop van Vlaanderen.