Robin Maes, mooie stap in het kampioenschap na de EBR

Robin Maes, mooie stap in het kampioenschap na de EBR

Robin Maes en Joke Van Damme behaalde afgelopen weekend de winst in de East Belgian Rally en doen daarmee een gouden zaak in het Historic kampioenschap. “Maar we mogen het vel niet verkopen voor de beer geschoten is,” lacht Robin. “In de Condroz is nog alles mogelijk, maar we staan er toch een pak beter voor!”

 

In het begin van de wedstrijd ontbrak het wat aan vertrouwen bij Robin en Joke, maar naar mate de wedstrijd vorderde werd dat vertrouwen teruggewonnen. “We konden strijden met Mats Van den Brand, toch wel een referentie is in de M3. En we waren ook sneller dan Rainer Hermann, de thuisrijder die hier altijd goed is. Enkel de Sierra 4X4 van Stefaan Stouf was te snel voor ons, maar dat lijkt logisch in zo’n natte wedstrijd…”

 

Na deze opagve van Stefaan Stouf werd Robin de nieuwe leider, maar net voor het ingaan van de laatste ronde werd het nog even spannend. “De koppeling begon te slippen, samen met ons team hebben we deze binnen de vooropgestelde tijd kunnen vervangen.” aldus Jean-Yves Maelfait van M Car Tech.

 

“Ik kan niet anders dan tevreden terugblikken op deze wedstrijd. Met de vele regen en de modder op de weg was het een heel zware wedstrijd, het risico om van van de baan te gaan was dan ook bijzonder groot… We zijn goed voorbereid op de Condroz Rally waar we volop voor de titel zullen gaan!” besluit Robin.