Spanning en regen troef in de East Belgian Rally

Spanning en regen troef in de East Belgian Rally

De voorlaatste wedstrijd van het BRC kampioenschap kon zeker rekenen op een mooi deelnemersveld. De top drie kwam toch aan de start, nadat eerder Princen normaal niet ging deelnemen , na een teleurstellende Omloop van Vlaanderen

 

De Nederlandse Peugeot rijder Kevin Abbring ging het snelst van start in de “gietende” regen. Leider in het BRC kampioenschap, Vincent Verschueren klokte pas de zevende tijd op de eerste klassementsproef. Al meteen vielen enkele schuivers te noteren, gelukkig zonder erg.

Ook goed vertrokken waren Weijs Hans Jr (Ford Fiesta R5) en De Mevius Ghislain (Skoda Fabia R5)

Na een eerste lus van vijf proeven kregen we Kris Princen (Skoda Fabia R5) aan de leiding met een kleine 6 seconden voorsprong op Kevin Abbring en 21 seconden op Vincent Verschueren.

Niet alleen de piloten, maar ook de meccano’s hadden het zwaar te verduren in deze omstandigheden om de wagen tip top te krijgen.

 

Op de achtste proef schoof Kevin Abbring achterwaarts van de baan, maar het duurde wel even vooraleer hij terug kon vertrekken en verloor ruim 2 minuten, gelukkig zonder erg maar zakte wel in het klassement en meteen weg titelstrijd.

 

Jammer genoeg hielden verschillende piloten zich niet aan de wetten, zo ook moest Hans Weijs aan de kant. Ondertussen wist Vincent Verschueren zich rustig op te werken in het klassement en stond plots tweede na Kris Princen.

 

Achter alle strijd voor de top plaatsen kwam Cédric Cherain in alle stilte naar een derde plaats.

De titel zal dus in de condroz beslist worden tussen Kris Princen en Vincent Verschueren die nu een verschil van 12 punten bedraagd.

 

De top vijf werd vervolledigd door Ghislan de Mevius en Albert Michael.

Veder vinden we Adrian Fernemont, Cederic De Cecco, Achiel Boxoen, Kevin Abbring en Gino Kenis die de top 10 rond maakte

 

Bij de Porsche rijders kreeg Jochen Claerhout af te rekenen met pech en zorgde spektakel rijder Tim Van Parijs voor een knappe elfde plaats.

 

Verder vinden we als klasse winnaars

Bedoret Sebastien met Peugeot 208 R2 - RC4 / VR2B

Rouard Bastien Citroen DS3 R3 - RC3 / VR3T

Maes Robin BMW M3 - HC4 / E4

Hermann Rainer Opel Ascona 400 - PTN / P4

Braeckevelt Kurt BMW 1M - NCM / M16

 

VOLLEDIGE UITSLAG : KLIK HIER