Stefaan Tjoens beleefde bange uren voor de Condroz

Stefaan Tjoens beleefde bange uren voor de Condroz

Stefaan en Olivier eindigden op een mooie 37 ste plaats in de condroz rally, maar de aanloop naar het rally weekend was nog zeer spannend voor het team .

Tijdens een laatste test sessie donderdag om de lichtbak juist af te stellen , beleefden Stefaan en Olivier nog efke’s de schrik van hun leven toen de motorkap openvloog en zo de voorruit en de luchthapper vernielde . Dit betekende dus nog een paar stresvolle uurtjes om de wagen terug klaar te krijgen tegen de vrijdagmiddag want ook de carroserie was hier en daar beschadigd . Maar de mannen slaagden erin om de wagen terug klaar te stomen en konden zij op tijd vertrekken richting hoei .

 

Zaterdagmorgen openden de heren hun wedstrijd met een 71 ste tijd algemeen na de eerste 2 proeven . Stefaan wist ons te vertellen op service dat de remmen niet optimaal werkten dus werden die ontlucht voor aanvang van de volgende drie kp’s . Dit werd direct omgezet in betere resultaten op de kp’s zodat de mannen na kp 5 al op een 63 ste plaats het service park binnen reden . Tijdens de tweede lus beslisten de heren om hun nog eens recht te zetten wat resulteerde in een 49 ste tijd algemeen om de nacht in te gaan .

 

Na een kletsnatte zaterdag nacht was de bandenkeuze op zondagmorgen vlug gemaakt . Na de eerste 2 proeven zondagmorgen klommen de mannen verder omhoog in het klassement en voelde Stefaan dat er meer inzat dat een 44 ste plaats . Voor de laatste 4 proeven werden de regenbanden terug gewisseld voor slick’s en trokken de mannen nog eens alle registers open waar door zij hun Condroz rally konden afsluiten op een mooie 37 ste plaats algemeen . Stefaan en Olivier kijken dus tevreden terug naar de editie 2017 .

 

Als ook wenst het team autoruiten Taelman uit kuurne te bedanken voor de snelle service vrijdagmorgen .