Stefaan Tjoens en Olivier nu ook criterium kampioen

Stefaan Tjoens en Olivier nu ook criterium kampioen

Met in het achterhoofd houdende dat aankomen belangrijker was dan winnen namen beide heren zaterdagmorgen de start van het criterium gedeelte van de Omloop van Vlaanderen .

Tien klassementsproeven dienden afgewerkt te worden met één maal service na vijf proeven . Mechanisch een zware rally dus . Meteen werd al duidelijk dat de BMW's van Wim Dereu , Wouter Lievens , Lommers en Segers een maatje te sterk waren voor de Renault Mégane RS Toch bleef Stefaan aanvallen in de hoop er foutjes zouden gemaakt worden vooraan .

Op kp vier viel het eerste slachtoffer , nl Lommers die de motor van zijn wagen de geest zag geven .

De eerste vijf klassementsproeven geraakte de Mégane echter niet verder dan de vierde stek . Tijdens de service werd beslist om de wagen te voorzien van nieuwe rubbers om zo maximaal te kunnen aanvallen en mischien toch nog een podium plaats uit de brand te slepen .De tweede ronde werd er één om de adem bij in te houden . Na kp 7 verdween trouwens ook Lievens van de tabellen en schoven Stefaan en Olivier door naar de derde stek . Echter vanaf kp 8 begon de motor op drie cilinders te draaien en moesten zo nog drie proeven worden afgewerkt . Het moet dan ook niet gezegd worden dat we op service met in gehouden adem het verdere verloop van de wedstrijd aan het volgen waren mede daar Johnny louis ook zeer sterk kwam opzetten in zijn BMW .

Toch slaagden de mannen erin om de derde stek vast te houden en zo te finishen op het podium na Wim Dereu ( die ook nog een warm moment kende toen er een triangel plooide op zijn bmw op de laatste kp) en Jelle Segers , die de tweede stek voor zich nam . Johnny Louis kwam over de meet op een vierde plaats .

 

Met de derde plaats in de Omloop van Vlaanderen zijn Stefaan en Olivier reeds zeker dat zij de nieuwe criterium kampioenen worden in 2017 . Een dikke proficiat aan beide heren .

 

Symphatiek als ze zijn zullen beide heren ook de rest van het sezoen nog afwerken , te beginnen met de rallysprint van oudenaarde om daarna richting east belgian rally te trekken .