Vincent Verschueren beste schaatser in Kortrijk

Vincent Verschueren beste schaatser in Kortrijk

Met slechts één proef te rijden op zaterdag was het een drukste van jewelste op de proef van Moeskroen. Het bedrijf Lavano had alles in het werk gesteld om de vele toeschouwers goed te ontvangen, zelfs een heuse tribune (opslagplaats) konden het publiek smaken.

 

De kp is zeker geen cadeau voor de achtertrekkers en dat ondervond o.a. P-J Maeyaert die een krachtige Porsche GT3 moest ontdekken op dit gladde parcour.

De wedstrijd begon alvast niet perfect, op de verbinding liep de riem van de alternator af wat ons meteen veel te laat aan de start bracht. Op de kp zelf bleef de gas nu en dan hangen vandaar enkele spins aldus P-J Maeyaert.

 

 

De leider na de eerste preof is vincent Verschueren die voor de gelegenheid zijn Skoda Fabia R5 in een nieuw kleedje stak. Hij is 2,7 seconden sneller dan Stéve Bécaert en 4,6 seconden sneller Didier Duquesne (Ford Fiesta WRC).

 

Tevens was het uitkijken naar "de Polle" die voor de gelegenheid een Skoda Fabia WRC bestuurd. Misschien een beetje te veel spektakel wat hem een zevende tijd opleverde. Verder in de top tien vinden we Tuur Vanden Abeele (Ford Fiesta R5) , Andy Lefevere(Mitsubishi Lancer Evo X) en Melissa Debackere.

 

Snelste historic was het te verwachten duo Maes - Cuvellier op een 39é plaats algemeen. Gevolgd door Jeroen Vanwanseele en Danny Kerkhof. Patrick Mylleville wist zijn brullende Porsche al even rond te zetten net voorbij de start.

 

foto: Nick Degryse