Vincent Verschueren wint de Omloop van Vlaanderen

Vincent Verschueren wint de Omloop van Vlaanderen

Vincent Verschueren opende de debatten met een besttijd op De Ruiter op vrijdagavond.

Vier kandidaten voor de overwinning Princen, Abbring, Verschueren en Lefevere, enkel Kevin Abbring kon op vrijdag geen besttijd draaien. Na dag één ging Kris Princen als leider de nacht in , gevolgd door Verschueren op amper 1.5 seconden. Andy Lefevere kon als derde op 12.9 sec gaan rusten. Na de top vier volgden Duquesne,Geussens, Maeyaert en de jonge Boxoen.

Bert Coene was op plaats 11 de beste Evo rijder voor Philip Barbier.

Paul Lietaer was eerste historic op een 10é plaats algemeen, maar toen was zijn speelkameraad Stefaan Stouf al langs de kant met een gebroken turbo. Gunther Monnens was tweede historic na dag één met de Opel Transeurop, derde plaats was voor Stefaan Prinzie en volgde op 1’20” van Lietaer.

Bedoret was snelste Junior met de Peugeot 208 voor Delhez en Vauterin....

Dag twee begon meteen met sensatie, Kris Princen schoof op een flauwe linkse op kp Passendale van de baan door de mais en bij het uitkomen kwam hij vast te zitten in de gracht. Dat het een moeilijke dag zou worden voor de bandenkeuze was aan de hemel te zien. Regen op de ene proef en zon op de andere, het weer leek spelbreker te worden. Zowel de proef van Rumbeke als Houthulst werd geannuleerd door sortie’s te wijten aan het slechte weer. Toeschouwers waren verdeeld van mening over het annuleren van de proeven. Op Rumbeke verdween Polle Geussens uit de wedstrijd(4é) na een sortie en op Houthulst liet leider Andy Lefevere zich verrassen bij een chicane.

Zo kreeg Vincent Verschueren wat meer adem en zonder fouten schreef hij de overwinning op zijn naam. De nederlander Abbring zette nog een slot offensief in maar kon nooit meer de Godrive Skoda bedreigen.

Bij de top vijf waren grote tijdsverschillen , na Verschueren en Abbring volgden Didier Duquesne (Fiesta R5), de Skoda rijder Achiel Boxoen en Pieter Jan Maeyaert op vijf die hier en daar wat tijd liet liggen door kleine foutjes, maar wel spektakel bracht voor publiek.

Pol Lietaer werd uiteraard eerste historic op een zesde plaats, Bert Coene met Nico Beernaert zevende en eerste groep N voor Philip Barbier die volgens (ons) niet echt foutloos reed. Verder in top 10 eerste M-Cup rijder Franky Boulat en Porsche rijder Frederick Delplace.

Sebastien Bedorett met de Peugeot 208 liet knappe passages zien en was dan ook winnaar bij de Juniors en winnaar van de Junior BRC Award, Jelle Vermeire werd in zijn Fiesta R2T tweede junior voor de 208 R2 van Pierre Vauterin.

Lietaer was dus winnaar bij de oudjes voor de Ascona van Stefaan Prinzie en Jens Maes.

Bij de Criterium rijders was Wim De Reu de snelste , al kwam die op het einde nog in gevaar door een gebroken triangel. Voor de tweede plaats ging het tussen de BMW's van Wouter Lievens en Jelle Segers. Lievens stond tweede toen ook hij moest opgeven met een afgebroken cardan. De tweede plaats ging zo naar Jelle Segers voor Stefaan Tjoens die met deze derde plaats zich de nieuwe Criterium kampioen mag noemen.

 

VOLLEDIGE UITSLAG : KLIK HIER